Skip to content

pre workout kopen

bodybuilder royalty free image 1595952209

JavaScript appears to be disabled in your browser.
You should have JavaScript enabled in your browser to make the most of the performance of this web site.

Pre Exercise is een verzamelnaam voor producten die bedoeld zijn om direct voor je coaching te nemen. We hebben een uitgebreid assortiment met de beste pre exercises samengesteld. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over Pre Exercises die je misschien kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

Mocht je additional hulp nodig hebben staat onze klantenservice altijd voor je klaar.

Wat is een pre exercise

Wanneer kan je een pre exercise het beste nemen?

Hoeveel “scheppen” pre exercise moet ik nemen?

Welke ingrediënten bevat een pre exercise ?

Welke ingrediënten bevat een pre exercise?

De beste pre exercise

Nadelen pre exercise

 

1. Wat is een pre exercise?

Pre betekend voor. Een pre exercise is een sportsupplement dat je kan nemen direct voor een exercise. De pre exercises zijn samengesteld om een ongeveer een half uur voor je coaching te nemen. Pre exercises zijn veelal verkrijgbaar als poeder die je oplost tot een lekkere limonade achtige drink maar er zijn ook pre exercise capsules verkrijgbaar.

 

2. Wanneer kan je een pre exercise het beste nemen?

Een pre exercise is bedoeld om voor de coaching te nemen. Dit betekend niet dat je automatisch elke coaching een pre exercise moet nemen. Sommige mensen nemen alleen een pre exercise op zware trainingsdagen als een leg day en anderen kiezen ervoor om in een periode van zwaar trainen elke coaching een pre exercise te nemen.

Maar wat is nou letterlijk het beste second? Hoe veel minuten voor de coaching? Hierover zijn de meningen verdeeld. Het is namelijk lastig om een precieze tijd aan te geven omdat er veel verschillende soorten pre exercises zijn. Wij raden aan om altijd de instructies op de verpakking te volgen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. De gebruiksaanwijzingen van de producenten zelf zijn altijd aangepast aan de ingrediënten in de pre exercise. Mocht je nou pas in de kleedkamer bedenken dat je met een pre exercise wilt trainen, no worries, doe je warming up iets rustiger aan en je merkt vanzelf wel wanneer het echte werk kan beginnen.

 

3. Hoeveel “scheppen” pre exercise moet ik nemen?

“Hoeveel scheppen of scoops pre workout moet ik nemen?” is een vraag die wij veel tegenkomen. Ook hier raden wij aan de verpakking van de pre exercise te volgen. Let hierbij op het most. Bij 2 trainingen per dag is het vaak niet aan te raden om beide trainingen een pre exercise te gebruiken. Een ander aandachtspunt is jouw eigen gewicht. Soms staat op de verpakking 1-3 scoops per dag. Als je web begonnen bent met trainen of niet heel zwaar bent kan de pre exercise tougher aankomen. Wij raden daarom aan om naast de aanwijzingen van de verpakking niet meteen voor het most te gaan. Take a look at de minimale inname en breid dat indien nodig bij een volgende coaching uit.

 

4. Welke ingrediënten bevat een pre exercise?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pre exercises op de markt. Natuurlijk met allemaal verschillende formules. Het is daarom van belang dat je goed op de ingrediëntenlijst kijkt om te bepalen welke pre exercise bij jou previous. Over het algemeen zijn de meeste pre exercises op de markt tegenwoordig zogenaamde concentrated pre exercises waar de koolhydraten zijn weggelaten.

Bijna in alle gevallen bevatten pre exercises cafeïne. Maar soms ook guarana, thee- of koffie extracten. Een ander veel gebruikt ingrediënt is Creatine. Creatine helpt bij een inname van 3 gram de prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen en stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen. Let op de hoeveelheid creatine. Soms is het door gebruik van de pre exercise niet nodig ook nog creatine aside te nemen.

Naast cafeïne en creatine is beta alanine ook nog een veel gebruikt ingrediënt. Beta Alanine is misschien bij je bekend omdat het soms jeuk kan veroorzaken. Een veel besproken maar onschuldige bijwerking die meestal snel weer voorbij is.

Cafeine, creatine en beta alanine zijn de meest gebruikte ingrediënten, maar worden vaak aangevuld met verschillende formules van aminozuren en plant- en kruidenextracten. Welke pre exercise echt bij je previous is vaak een hele persoonlijke keuze.

 

5. Kunnen vrouwen ook Pre Exercise gebruiken? – “pre workout kopen”

Uiteraard kan dat! Let wel op dat een vrouw vaak een lagere dosering nodig heeft voor hetzelfde impact als een man of kies voor een pre exercise die speciaal voor vrouwen is gemaakt zoals Feminine RUSH van Stacker. Daarnaast is het voor vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn, belangrijk om eerst bij de behandelend arts na te vragen of het gebruik veilig is.

 

6. De beste pre exercise

Natuurlijk is de beste pre exercise vaak een persoonlijk iets. Toch hebben de meest geliefde pre exercises van dit second hieronder in een prime 5 geplaatst om je een beeld te geven wat op dit second populair is.

Concentrated Pre Exercise – Bodylab24
Hell No – Stacker2
Scorching Blood 3.0 – SCITEC Diet
C4 Excessive – Cellucor

 

7. Nadelen pre exercise

In de meeste pre exercises zit caffeine. Sommige mensen trainen laat in de avond vlak voor het slapen. Het is dan wel even opletten dat je matig bent met het gebruik van je pre exercise zodat je niet wakker blijft liggen als je wilt gaan slapen. Een ander nadeel van een pre exercise is dat er bij zeer regelmatig gebruik wat gewenning kan ontstaan. We raden daarom altijd aan om een pre exercise niet elke coaching of voor een korte periode te gebruiken om over een trainingsplateau te gaan.